KSV Roeselare houdt puntje thuis tegen KAS Eupen

KSV Roeselare, hier op archiefbeeld, hield Eupen, dat derde staat, op 1-1. © RN

Op een kleine maand van het competitieslot boekte KSV Roeselare na verdienstelijk weerwerk tegen het derde geklasseerde Eupen zijn twaalfde gelijkspel van dit seizoen.

Bij wit-zwart bleven Provoost (geschorst) en Damman (geblesseerd) aan de kant en keerde Borry terug in de basis. De eerste kans was voor Vanthournout, die net tekort kwam op een voorzet van Mbuba. De partij bleef met prikjes langs beide zijden leuk om volgen. Zo kwam bij Eupen net voor het kwartier ook Bassey tot een eerste kans, maar moest Lentz op een deviatie van Taulemesse pas op het halfuur voor het eerst de handen uit de mouwen steken. Het sein voor de bezoekers om een versnelling hoger te schakelen, want op hoekschop kwam wat later ook Timmermans met een schot op de paal dicht bij de 1-0. Net toen de twee ploegen zich met een 0-0-ruststand leken te verzoenen, was het Taulemesse (met een goal vanuit de rebound) die de jongens van Van der Elst alsnog een koude douche mocht bezorgen. Een tussenstand die met een puike kopbal van gelegenheidsspits Myny nog binnen de minuut weer van het bord verdween.

Eindeseizoensmatch of niet (voor Eupen staat nog een eindrondeticket op het spel): beide ploegen bleven er ook in de tweede helft vol voor gaan. Met pogingen van De Jonghe, Myny en Mbuba kwam de meeste dreiging na de koffie van de thuisploeg. Gescoord werd er evenwel niet meer, waardoor de 1-1 – net als in de heenronde – meteen de eindstand werd. Een deugddoend puntje voor wit-zwart, voor wie volgende week een uitwedstrijd bij leider Sint-Truiden op de planning prijkt.