KSV Roeselare houdt de punten thuis tegen rechtstreekse concurrent Lommel United

© VDB
Redactie KW

In een wedstrijd met veel strijd had wit-zwart aan een elfde treffer van topschutter Brouwers voldoende om de volle buit op zak te steken.

Aanwinst Owusu hoorde voor het eerst bij de selectie maar begon op de bank. Trainer Van der Elst wijzigde niet en koos voor de vierde opeenvolgende keer voor dezelfde basiself. In een behouden aanvangsfase met veel middenveldspel was de eerste poging er eentje van bezoeker Berben, maar het was KSVR dat bij de eerste bal tussen de palen meteen raak trof. Een steekbal van Seoudi vond Brouwers, die Pirard met een lage schuiver nog binnen het halfuur het nakijken gaf. En ei zo na werd het langs diezelfde Brouwers zelfs 2-0 toen een volley van de Roeselaarse Limburger wat later over zoefde.

Steriele druk

Een te rechtvaardigen ruststand, ook al bleef de partij ook in de tweede helft grotendeels op slot en bleven de beide teams elkaar erg weinig ruimte geven. Wel kwam het gevaar opnieuw vooral van de thuisploeg, want op een voorzet van uitblinker Kis werd een kopbal van andermaal Brouwers maar in extremis – al dan niet met de hand – van de lijn gekeerd. Van een bezoekend slotoffensief was op wat steriele druk na weinig sprake. Een belangrijke zege dus voor KSVR, dat de voorsprong op de Limburgers zo meteen tot een kloofje van vijf punten ziet oplopen.

(SBE – foto Bart)