KSV Roeselare houdt de punten thuis tegen Lierse

© BELGA
Redactie KW

In de eerste wedstrijd onder Dennis van Wijk haalde wit-zwart het met 2-0 van Lierse.

Nieuwe coach van Wijk haalde de borstel door de kern en bracht in vergelijking met de nederlaag van vorige week in Leuven liefst vijf nieuwe namen aan de aftrap. Eén van hen, Maletic, had al na zeven minuten een serieuze voet in de 1-0, want op hoekschop van Lecomte kon de Bosniër verlengen tot bij Zolotic, die van dichtbij kon binnentrappen. Het Lierse van Fred Vanderbiest stelde daar maar weinig tegenover, want ook de drie daaropvolgende pogingen waren allen wit-zwart getint. Niet toevallig kwam ook de tweede goal er na een hoekschop. Nu op eentje van aan de overkant: Grisez kon centeren en Maletic kon dit keer zelf besluiten: 2-0.

Pas kort na de koffie een eerste kans voor Lierse. Elgabas met de kop, maar die knikte van dichtbij naast. Meer dan wat steriele druk van de Pallieters leverde een wat zoutloze tweede helft verder niet op, waardoor de eerste Roeselaarse zege onder van Wijk uiteindelijk nooit meer in gevaar kwam.

(SBE)

Roeselare: Biebauw, Damman, Lemoine, Zolotic, Grisez, Ibou, Van Acker, Lépicier, Lecomte (86′ Borry), Brouwers (90′ Cerigioni), Maletic (67′ Seoudi).

Lierse: Goris, Camargo, Buysens, Wils, Bourdin, Yakubu, Laurent (46′ Allach), Diarra, Ntambwe (56′ Bougrine), Yagan (76′ Binst), Elgabas.

Doelpunten: 7′ Zolotic 1-0, 45′ Maletic 2-0.

Gele kaarten: 81′ Bougrine, 87′ Elgabas, 91′ Lépicier.

Scheidsrechter: Gerrets.