KSV Roeselare houdt de punten thuis tegen Boussu Dour

Dieter Van Tornhout (rechts) aan de bal voor Julien Berthomier (links) (Foto Bart) © VDB

Mbuba maakte vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de verlossende 3-2.

Tweedeklasser KSV Roeselare verloor twee weken geleden kansloos met 6-0 bij KVC Westerlo en de West-Vlamingen wilden die kater wegspoelen met een thuisoverwinning tegen R. Boussu Dour Boringe. Het matchbegin was dan ook fel met veel duels op het middenveld. Sarrazyn tekende voor de eerste doelpoging voor Roeselare. Net voor de rust slaagde Roeselare erin om op voorsprong te komen via Dieter Van Tornhout. Hij trapte een bal net buiten het strafschopgebied in een tijd tegen de netten. Even latern kreeg diezelfde Van Tornhout nog een immense kans, maar hij miste en beide ploegen gingen rusten met een 1-0-stand.

De tweede helft kende veel meer doelpogingen. Boussu Dour kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en in een kwartier tijd zetten ze hun achterstand om in een voorsprong via doelpunten van Lauriente en Berthomier. De reactie van Roeselare bleef niet uit en Bojovic kopte een vrije trap van Marcos aan de tweede paal binnen. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar het winnende doelpunt en vijf minuten voor affluiten bezorgde Jean-François Mbuba Roeselare de drie punten.