KSV Roeselare houdt de punten thuis en wint met 2-1 van Union

Davy Brouwers scoorde de gelijkmaker. © VDB
Redactie KW

In eigen huis pakte wit-zwart na goals van Davy Brouwers en Maël Lépicier een derde opeenvolgende competitiezege.

Van de ploeg die het vorige week in de derby van Cercle Brugge haalde, bleven tien jongens op post. Er niet bij tegen de nummer twee was Van Acker, die op de bank begon en in de basis werd vervangen door Cornet. In een wedstrijd die met veel middenveldspel van bij de meet af aan de twee kanten leek uit te kunnen, was het na een verkeerde baltoets van Lépicier de snelle Rajsel die de bordjes op 0-1 bracht.

Met Van Eenoo voor aanvoerder Seoudi en Brouwers voor Cornet lukte het de jongens van Mercier na de koffie uiteindelijk toch om het laken naar zich toe te trekken. Zo mocht Brouwers gelijkmaken op voorzet van Van Eenoo en bracht een voor het overige sterk acterende Lépicier de thuisploeg op negentien minuten voor affluiten verdiend op 2-1. Een overwinning die Roeselare op een voorlopige tweede plaatst brengt. Lierse – dat morgen nog speelt – telt voorlopig één punt voorsprong op een Roeselare in vorm, dat volgende week op Het Lisp een gooi mag doen naar meer.

(SBE)

KSV Roeselare – R. Union St.-Gilloise 2-1.

Doelpunten: 36′ Rajsel 0-1, 68′ Brouwers 1-1, 71′ Lépicier 2-1.

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Kis, Godwin (90′ Ibou), Seoudi (46′ Van Eenoo), Lépicier, Lecomte, Kehli, Cornet (57′ Brouwers).

R. Union St.-Gilloise: Sadin, Mpati, Martens (46′ Perdichizzi), Neels, Cabeke, Morren, Wallaert (74′ Zitte), Aguemon (69′ Massengo), Da Silva, Rajsel, Mombongo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier