KSV Roeselare houdt bezoekers uit Anderlecht op een 1-1-gelijkspel

Foto: KSV Roeselare © Foto: KSV Roeselare
Redactie KW

In een matig bijgewoonde eerste oefenpot hield wit-zwart negentig minuten lang gelijke tred met een weinig imponerend paars-wit.

Gewezen Roeselare-manager Devroe bracht de zo goed als volledig beschikbare A-kern mee naar Schiervelde. We zagen Dimata (de gewezen KVO-spits) en Bakkali, die begin deze week werd aangeworven. Hij is ook ex-Valenciaspeler en tweevoudig Rode Duivel. Ook Santini (ex-Kortrijk en vorig seizoen bij Metz) was erbij. WK-ganger Teodorczyk kreeg een weekje respijt. Die maakte samen met Dendoncker – bij de Rode Duivels op de bank tegen Brazilië – en de niet volledig fitte Musona (ook al ex-KVO) het korte lijstje aan afwezigen bij 35-voudige landskampioen compleet.

Weinig moeite voor thuisploeg

Het kostte de thuisploeg maar weinig moeite om de bezoekende drang al vroeg in de kiem te smoren. Niet Cornet maar wel de snelle Yagan mocht opdraven als diepste man, hoewel Yagan in principe een flankspeler is.

Na nog geen tien minuten was de eerste kans van de middag er eentje voor de thuisploeg. Gerkens leverde de bal zomaar in bij Yagan. Hij kon meteen voortrekken en kreeg zo de bal via de tackelende Dante tot bij Van Acker. Die had de hoek voor het uitkiezen, maar Boeckx ging goed plat. De eerste bal tussen de palen was er dus eentje waar veel meer in zat.

Loden zon

Onder een loden zon deed Vranjes op voorzet van Adzic later beter. Een op dat moment wat gevleide voorsprong voor de bezoekers. Roeselare mocht zo’n vijf minuten later niet mopperen, toen Appiah na een ren van Abazaj plots vanuit het niets in de zestien opdook. Gelukkig voor wit-zwart wist de rechtsachter weinig raad met de lage center van de rechtsbuiten. Biebauw, die tegen de Brusselaars de aanvoerdersband om de arm kreeg, mocht het bij een doeltrap houden.

Roeselare deed in balbezit aardig mee, maar kon daar op één goeie actie van Yagan na in een leuke eerste helft niet zo heel veel meer tegenoverstellen. Eén keer nog. Opnieuw Abazaj, nu na een misser van Kompany. Maar net als tien minuten eerder kon die opnieuw niet ten volle afdrukken. De thuisploeg kon zonder al te veel kleerscheuren overeind blijven.

Vijf wissels

Ondanks de vele wissels leek de zwoele zomerzon gaandeweg toch z’n tol te eisen. Het balbezit nu voor de Brusselaars, bij wie Morioka en Bakkali de opvallendste namen waren die aan de tweede helft mochten beginnen. Maar na een bal van Van Acker in de rug van de jonge Delcroix was alles te herdoen. Samyn nam het geschenkje met beide handen aan en gaf Boeckx met een overhoekse schuiver het nakijken: 1-1.

Een derde Anderlechtse uitschuiver leek in de maak. Daar konden ook vijf late wissels en een overhaaste vrije trap van Trebel niets meer aan veranderen. Een leuke opener van het nieuwe seizoen dus, voor een Roeselare dat vooral offensief nog verre van compleet is.

(SBE)

KSV Roeselare – RSC Anderlecht 1-1.

Roeselare: Biebauw (46′ De Winter), Camargo (46′ Kargbo), Kocabas (46′ Schmisser), Kompany (46′ Gravenberch), Borry (46′ van der Weg), Zolotic (68′ Devos), Dufour (46′ Lépicier), Van Acker (68′ Ballegeer), Godwin (46′ Samyn), Peralta (46′ Kogon), Yagan (46′ Cornet).

Anderlecht: Boeckx (68′ de Jong), Appiah (46′ Sowah), Vranjes (46′ Bornauw), Dante (68′ Milic), Delcroix (68′ Makarenko), Saief (46′ Morioka), Gerkens (46′ Sambi-Lokonga), Kayembe (68′ Trebel), Abazaj (46′ Amuzu), Adzic (46′ Bakkali), Santini (68′ Dimata).

Doelpunten: 13′ Vranjes (0-1), 61′ Samyn (1-1).

Gele kaarten: 63′ Samyn, 77′ Ballegeer, 87′ Sowah.

Scheidsrechter: D’hondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier