KSV Roeselare haalt het in leuke derby van Cercle Brugge

In een eerste van vier derby’s haalde KSVR het na goals van Kevin Kis en Saviour Godwin met 2-1 van de buren uit Cercle.

In een eerste helft waarin de thuisploeg – bij wie Kis ten koste van Grisez net als Lecomte in de basiself terugkeerde – het betere van het spel had, waren het de jongens van bezoekend trainer Vincent Euvrard die na een kort genomen hoekschop voorbij het halfuur de score openden. Een door een bos van benen capriolerende hoekschop bleef hangen en Faris Haroun mocht openen: 0-1. Gevleid, want met een drietal kansen voor Saviour Godwin (waaronder een bal op de binnenkant van de paal) was het Roeselare dat voor de koffie voor het meeste gevaar zorgde.

Een domper voor de thuisploeg, die kort na de rust niet mocht mopperen toen Tomislav Kis voor de Bruggelingen al in de openingsminuten hoog over mikte. KSVR-coach Arnauld Mercier reageerde met het inbrengen van Cornet als diepste spits en zag de wit-zwarten met doelpunten van Kevin Kis (met een rechtstreekse vrije trap) en een late treffer van Godwin (op aangeven van Kehli) diep in de slotfase uiteindelijk toch nog pakken waar het recht op had.