KSV Roeselare genekt door ex-spelers in oefenpot

Coach Arnauld Mercier zette een bijna ongewijzigde ploeg op het veld. © Belga

In een tweede en meteen ook laatste oefenwedstrijd tussen de verloren promotiefinale en de start van Play-Off 2 liet wit-zwart het vooral in de eerste helft na om de eersteklasser in verlegenheid te brengen.

Net als in de wedstrijd op Standard vorige vrijdag bracht coach Mercier, op de niet volledig fitte Jakolis na, vrijwel de volledige spelersgroep tussen de lijnen. Roeselare toonde voor de rust het betere spel, maar was na een kwartier op achtervolgen aangewezen toen Olivier Myny (ex-Roeselare) randje buitenspel scoorde.

Een gebrek aan efficiëntie, Van Eenoo en Godwin kwamen dicht bij de gelijkmaker, brak de thuisploeg zuur op. In de tweede helft mocht uitgerekend Kjetil Borry (ook ex-KSVR) na een snel genomen vrije trap aandikken tot 0-2. Kort voor affluiten zag de van Anderlecht gehuurde Lambrecth nog een strafschop gekeerd door de Waaslandse invallersgoalie Janssens. (SBE)

KSV Roeselare – Waasland-Beveren 0-2.

Roeselare: Biebauw (46′ Coppens), Damman (46′ Monteyne), Schmisser (65′ Zolotic), Zolotic (62′ Lépicier), Grisez (46′ Kis), Van Acker (62′ Lecomte), Godwin (46′ Stevance), Seoudi (46′ Brouwers), Van Eenoo (62′ Samyn), Kehli (46′ Ibou), Cornet (46′ Lambrecth).

Doelpunten: 14′ Myny 0-1, 63′ Borry 0-2.

Gele kaart: 79′ Ampomah.

Scheidsrechter: Brinkman.