KSV Roeselare en OH Leuven spelen 2-2 gelijk

Kevin Kis hield in de slotfase een punt thuis. © VDB
Redactie KW

Een beauty van Kevin Kis gaf de jongens van Mercier in de slotminuten waar het recht op had.

In een eerste helft die lange tijd op slot bleef was de eerste kans er eentje voor Lecomte, die op een steekbal van Kehli werd afgeblokt. Een hoog pressend OHL reageerde met een schot van Casagolda (naast). Weinig werk dus voor Leuven-doelman Gillekens en de bij KSVR debuterende Biebauw, ook al mocht eerstgenoemde niet mopperen dat Brouwers op een steekbal van Van Acker te veel kracht zette en zo na zesendertig minuten over mikte.

Bij KSVR bleef Kehli (blessure) na de koffie noodgedwongen binnen. De voorbode op een voor wit-zwart tegenvallende start van de tweede helft, want op voorzet van Azevedo schoof Sula de Leuvenaars na de koffie nog binnen de minuut op voorsprong. Lecomte kon al snel tegenscoren, maar zag de jongens van Emilio Ferrera op de counter voorbij het uur zowaar een tweede keer op voorsprong klimmen. Het leek voor de thuisploeg na een gemiste strafschop van Brouwers (die na een overtreding van Azevedo op Damman naast besloot) een avond van net niet te worden, tot OHL-youngster Kindermans twee keer geel pakte en een fraaie krul van Kis (diep in de linkerbovenhoek) – in een tweede helft waarin wit-zwart de meeste drang naar voor toonde – voor gerechtigdheid zorgde.

(SBE)

KSV Roeselare – OH Leuven: 2-2

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Raes, Zolotic, Kis, Van Acker, Van Eenoo (77′ Bochet), Lecomte, Brouwers, Grisez (81′ Ibou), Kehli (46′ Jakolis).

Doelpunten: 46′ Sula 0-1, 56′ Lecomte 1-1, 79′ Kindermans 1-2, 88′ Kis 2-2.