KSV Roeselare boekt moeilijke 2-1 thuiszege tegen AVS Geel

Coussement in actie © KSV Roeselare

Vincent Provoost trok zaterdag KSVR over de streep.

Aanwinst Coussement kreeg een basisplaats waardoor Vanthournout naar de bank verdween, Impens nam de plaats in van Vanfleteren. KSVR startte net als in de eerste thuismatch tegen Seraing heel slap aan de wedstrijd. In het eerste halfuur slaagde de thuisploeg er niet in een treffelijke combinatie op de mat te brengen. Het bezoekend Geel liet de bal heel vlot circuleren, maar de aanvallen stokten meestal bij de zestien, wat uiteindelijk enkel resulteerde in enkele afstandschoten, die juist het doel misten.

Net voor minuut twintig trok Carlo Damman onnodig aan de noodrem en scheidsrechter Pots wees terecht naar de stip. Kerckhofs was onverbiddelijk en de 0-1 stond op het bord. Geel trok het laken verder naar zich toe, een afstandschot van Jutten strandde op de vuisten van Malherbe en een rush van Allegria werd net over de lat besloten. Enkel een mooi afstandschot net na het halfuur van Coussement dat rakelings naast de paal vloog, was het tegenwicht dat KSVR bracht. Vijf minuten voor rust miste de volledig vrij gespeelde Thomas Jutten een dot van een kans, die waarschijnlijk de doodsteek zou geweest zijn voor de thuisploeg. In de daarop volgende aanval werd Damman weggestuurd op de flank, hij zette mooi voor en Seoudi kon makkelijk binnentikken. KSVR trok met een gevleide 1-1 de kleedkamer in.

Na rust verscheen de thuisploeg in een andere gedaante. Er werd vlotter gecombineerd, De Rechter zette van op de flank voor Seoudi kopte net naast de paal. Een kogel van Impens strandde op de deklat. Tien minuten na rust leed Spies onnodig balverlies en Provoost zette met een loeier van op 20 meter de 2-1 op het bord. Een vrije trap van Kis werd nog mooi uit doel geranseld door Vromans en de vrij gespeelde Coussement besloot even later te zwak. Het laatste kwartier zakte het spelpeil opnieuw en de slordigheden staken opnieuw op bij KSVR. Damman met een onnodige terugspeelbal en Malherbe met een slechte uittrap, die hij met een knappe redding nog recht zette , brachten de thuisploeg nog even in verlegenheid.