KSV Roeselare boekt elf op vijftien na 4-0-winst tegen KRC Mechelen

© VDB
Redactie KW

Met een ruime thuiszege blijft KSVR nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Bij wit-zwart zorgden Raes, Myny, Impens en Kennedy voor de goals.

De kampioen uit derde A zette hoog druk, maar het eerste kansje van de wedstrijd was voor Myny, die een afgeblokte poging in de armen van De Vroe zag verdwijnen. KSVR kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd en versierde langs Okitokandjo (voorzetschot) en Provoost (afstandsschot) ook de volgende twee doelrijpe aanvallen. Bij poging vier was het wel raak: op hoekschop van Camozzato zette Raes met een kopbal de 1-0 op het bord. De wedstrijd kabbelde over en weer, want aan de overzijde was Lentz even later bij de pinken om een poging van Hmouda uit doel te weren. Een steekbal van Seoudi leverde ei zo na een tweede doelpunt op, maar Okitokandjo kreeg de bal niet voorbij de Mechelse doelman. Ook op een voorzet van Myny bleek het op slag van rusten net niet.

Krappe voorsprong

Beide ploegen kozen er bij aanvang van de tweede helft voor om de rangen gesloten te houden. Pas voorbij het uur stak Okitokandjo nog eens de neus aan het venster, opnieuw bleek De Vroe paraat om het wit-zwarte gevaar te pareren. De voorsprong bleef krap en met een plaatsbal van Yagan en een kopbal van Vaesen (allebei naast) bleven ook de bezoekers in puntenwinst geloven. Met doelpunten van Myny, Impens en Kennedy viel de beslissing aan de overkant. Goed voor een verdiende thuiszege en een vijfde opeenvolgende Roeselaarse wedstrijd zonder nederlaag.

(SBE – foto VDB)