KSV Roeselare boekt doelpuntrijke derbywinst bij KVV Coxyde

Nicholas Tamsin kan de bal wegwerken voor Christophe Martin Suarez © VDB
Redactie KW

In barre weersomstandigheden haalde wit-zwart het na goals van Suarez, Brouwers, Seoudi en een afgeweken bal op thuisverdediger Callens met 2-4.

Met kansen voor Ternier en Hillewaere ging de openingsfase naar de kustjongens, maar het was Roeselare dat bij de eerste poging meteen raak trof. Brouckaert dropte een vrije trap in de zestien en Suarez verlengde in doel : 0-1. Een open matchbegin dat een wel erg efficiënt KSVR al vroeg op rozen bracht, want op het halfuur verdween langs Brouwers ook de tweede bezoekende infiltratie tegen de touwen.

Vier goals na rust

Een afstraffing leek in de maak toen ref Hambrouck naar de stip wees en Seoudi nog binnen het uur voor 0-3 zorgde. Te zware cijfers voor een thuisploeg die maar niet tot scoren leek te komen. Wat na een trekfout in de zestien en een door Ternier omgezette strafschop na zeventig minuten dan toch gebeurde. En nog bleek de wedstrijd niet gespeeld. Een trap van Impens (via Coxyde-speler Callens) en een plaatsbal van Dekuyper brachten de eindstand op 2-4. Voor Roeselare goed voor uitzege nummer vijf.

(SBE)