KSV Roeselare boekt 0-2-oefenzege bij KRC Harelbeke

Goed doorjagen van de jonge Emile Samyn (wit) lag aan de basis van de 0-2. © BELGA

In een wedstrijd die wit-zwart zowat negentig minuten lang domineerde bezorgden Kjetil Borry en Davy Brouwers de bezoekers een niet onlogische 0-2-overwinning.

Roeselare begon de voorbereiding zaterdag met een uitschuiver bij AA Gent (7-1, red.) maar deed dinsdag bij Harelbeke wel wat het moest: winnen. Het voetbalde daarvoor tegen een bij momenten niet eens onaardig acterend Harelbeke een pak kansen bij elkaar, maar onder het toeziend oog van assistent Tom Colpaert – gelegenheids-T1 ter vervanging van de door ziekte afwezige Arnauld Mercier – liet een gretig combinerend KSVR vooral na de rust na om de score verder op te drijven.

Al in de eerste helft bracht Kjetil Borry de bezoekers op voorsprong toen Degrendel een kopbal van de centrale verdediger niet voldoende weg kreeg en diezelfde Borry in de rebound de 0-1 tegen de netten schoof. Een tussenstand die welgeteld drie minuten op het bord bleef, want na doorjagen van Samyn mocht Davy Brouwers met een streep in de winkelhaak zowaar meteen verdubbelen.

Goede Degrendel onder de lat

Met een resem wissels bij de rust – van de elf die bij Roeselare aan de match begonnen bleef na de koffie alleen Maël Lépicier tussen de lijnen – bleef het spelbeeld ook in de tweede helft hetzelfde. Wit-zwart bleef baas, maar onder meer een goed keepende Degrendel hield de enthousiast aangemoedigde Ratjes van een zwaardere nederlaag. Na een ultieme tegenstoot liet ook thuisspeler Lecour nog na om iets aan de eindcijfers te veranderen. Een 0-2-zege dus voor Roeselare, dat zaterdag tegen SV Zulte Waregem voor een tweede keer binnen de week in het Forestiersstadion aan de bak mag. Aftrap om 19 uur.