KSV Roeselare blijft steken op een 0-0-gelijkspel tegen Westerlo

Raphael Lecomte (r) van KV Kortrijk aan de bal. © VDB

In een wedstrijd waarin wit-zwart vooral in de eerste helft moeite had om tot kansen te komen hielden Roeselare en Westerlo elkaar op een niet onlogische puntendeling.

Bij de thuisploeg kwam Cerigioni in de ploeg en begon Godwin op de bank.

Lecomte mist

Beide teams begonnen met goede intenties, maar veel gevaar leverde dit aanvankelijk niet op. Pas op het halfuur een eerste keer de jongens van de op Schiervelde nog steeds ongeslagen van Wijk toen Cerigioni kon aanleggen na een hoekschop van Lecomte. Helaas voor Roeselare miste die z’n schot, goed voor een billijke 0-0 halfweg.

Samyn valt in

De tweede helft begon met kansen voor Cerigioni en Brouwers, maar ook drie kregen de bal niet voorbij Van Hout. Westerlo plooide nu gretig terug en hield de bezoekers bijna aanhoudend uit de zestien.

Bijna verkeek Van Hout zich op een diepe bal, maar twee teruggesnelde Westelse verdedigers konden erger vermijden. Voor Roeselare was de ingevallen Samyn nog dicht bij de 1-0. Dit keer deed Van Hout wel wat hij moest. Geen goals dus en een gelijkspel waarmee de beide trainers zich al bij al konden verzoenen.

(SBE)

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Lemoine, Lecomte, Van Acker, Lépicier (90′ Godwin), Cerigioni (81′ Samyn), Brouwers, Cornet (86′ Maletic).

Westerlo: Van Hout, Oto’o, Biset, Corstjens, Van Den Bogaert (72′ Rougkalas), Rommens (89′ Dewaele), Alessandro, Annys, Christensen, Osaguona (80′ Osah).

Gele kaarten: 27′ Lemoine, 44′ Lecomte, 50′ Alessandro, 59′ Schmisser.

Scheidsrechter: Vanbecelaere.