KSV Roeselare blijft steken op draw tegen Union

William Owusu maakte het enige doelpunt voor KSV Roeselare. © VDB

In een wat als een cruciaal duel voor een plaats bij de top-8 werd beschouwd, geraakte KSV Roeselare – na een mindere eerste en een betere tweede helft – niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Vijf wijzigingen bij de thuisploeg na de 4-1-nederlaag van vorige week bij Patro Eisden Maasmechelen. Zo verscheen Muzembo door de schorsing van Damman voor het eerst in de basis en kreeg Owusu in de punt de voorkeur op Martin Suarez. Niet wit-zwart maar bezoeker Kitambala zorgde voor de eerste dreiging, door na een voorzet van Da Silva al na zeven minuten de paal te treffen. KSVR reageerde met een vrije trap van Brouwers (gepakt door Sadin), maar moest na dik een halfuur toch achtervolgen, toen Borry zich verkeek op een voorzet van Mpati en de 0-1 onfortuinlijk in eigen doel devieerde.

Owusu maakt gelijk

Trainer Franky Van der Elst reageerde met een dubbele wissel (Impens en Samyn voor Brouckaert en De Rechter) en zag de Gent-huurling zo goed als meteen een metertje over mikken. Tegenslag, ook al slaagde KSV Roeselare er in de tweede helft nu wel in om het spelbeeld naar zich toe te trekken. Het was Owusu die een kwartier voor affluiten en na een rush van Seoudi verdiend gelijk mocht stellen. Gescoord werd er in een open wedstrijdslot niet meer, waardoor een zes op zes voor de Schiervelde-jongens een absolute must wordt om de poort naar 1B – mits eventuele misstappen van rechtstreekse concurrenten Lierse, Lommel, Cercle en Union – op een kier te houden.