KSV Roeselare blijft steken op draw tegen stug Tubize

Op de eerste speeldag van de tweede periode speelden herfstkampioen KSVR en Tubize 1-1 gelijk.

KSVR verzekerde zich vorige week van de eerste periode en begon tegen Tubize met nagenoeg dezelfde elf die vorige week Antwerp op de knieën kregen.

Op een koud Schiervelde plooiden de moeilijk te bespelen Henegouwers al van meet af aan terug. De thuisploeg probeerde het met een schot van Godwin (door doelman Rausin uit de bovenhoek getikt) en met een poging van Van Eenoo (geblokt door Laurent).

Op een afvallende bal na een hoekschop was het echter de bezoekende spits Lefaix die na zesentwintig minuten ietwat verrassend de nul van het bord trapte. Eén keer kwam Roeselare nog voor de rust met een rechtstreekse vrije trap van specialist Kis, maar ook die hield Rausin uit het doelvlak.

Elf wedstrijden ongeslagen

In een tweede helft waarin de thuisploeg een bezoekende muur moest zien te slopen viel de 1-1 – net als de Tubeekse goal – na een stilstaande fase. Hoekschop Kis en Thibaut Van Acker mocht het leer enig mooi in het dak van het doel jassen.

De hoop op een nieuwe driepunter leefde op toen Dudouit (met nog een halfuur op de klok) na een haakfout op Godwin vroegtijdig mocht gaan douchen, maar ook met z’n tienen bleef de Tubeekse gordel overeind.

Geen zesde opeenvolgende thuiszege dus voor een in de slotfase te overhaast combinerend KSVR, dat met dit puntje evenwel een vervolg breit aan een knappe reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag.