KSV Roeselare blijft in de hoek waar de klappen vallen

David Hubert (OHL) en Thibaut Van Acker (Roeselare) in duel. © Belga
Redactie KW

Uit bij Oud-Heverlee Leuven verloor wit-zwart deze namiddag met 2-0.

Niet Dennis van Wijk – vanaf morgen de nieuwe T1 op Schiervelde – maar wel Tom Colpaert nam aan de Leuvense Dreef de honeurs waar. Die begon na de uitschuiver in Westerlo met een verstevigde defensie, maar zag tot overmaat van ramp de thuisploeg al vroeg op voorsprong komen toen Damman zijn controle miste en Storm van dichtbij kon binnentikken. Een opdoffer voor Roeselare, dat de organisatie weliswaar op punt wist te houden maar dat er maar sporadisch in slaagde om aan de overkant voor gevaar te zorgen. Eén keer was Brouwers er dichtbij maar die kon te weinig kracht zetten om Gillekens te verrassen.

De tweede helft begon met een afgevlagde goal van Casagolda. Ook nu weer was het balbezit voor de Leuvenaars, maar net als voor de rust bleven de kansen schaars. Casagolda mocht het voorbij het uur nog eens proberen maar de Spaanse Belg knikte voor de thuisploeg een open kopkans knullig naast. Na een Roeselaars offensiefje viel de tweede Leuvense goal uiteindelijk toch. Diedhiou mocht net voor affluiten aan de haal en Biebauw had geen verhaal: 2-0.

(SBE)

Oud-Heverlee Leuven – KSV Roeselare 2-0.

Leuven: Gillekens, Daeseleire, Schuermans, Moore, Bagayoko (78′ Tshimanga), Hubert, Persoons, Azevedo, Maertens (65′ Gorius), Storm, Casagolda (86′ Diedhiou).

Roeselare: Biebauw, Damman, Borry, Seoudi, Zolotic, P. Monteyne (88′ Cornet), Lépicier (76′ Dufour), Van Acker, Wieser (82′ Godwin), Cerigioni, Brouwers.

Doelpunten: 15′ Storm 1-0, 89′ Diedhiou 2-0.

Gele kaarten: 31′ Cerigioni, 45′ Damman, 47′ Borry.

Scheidsrechter: D’Hondt.