KSV Roeselare blaast strijd om tweede periode nieuw leven in na 2-1-winst tegen OH Leuven

Carlo Damman (Roeselare) en Soufiane El Banouhi (OHL). © BELGA
Redactie KW

Met een late goal van Marin Jakolis knokte wit-zwart zich zondagnamiddag naar de eerste zege van 2017.

Het had tegen een stug Leuven nogal wat voeten in de aarde, maar op basis van een tweede helft waarin de thuisploeg vrijwel de hele tijd op de helft van de Leuvenaars kampeerde, pakte KSVR zondag – na twee gelijke spelen en twee nederlagen – niet onverdiend de eerste zege van het nieuwe kalenderjaar. Bij de Schiervelde-jongens greep trainer Mercier na twee weken experimenteren terug naar zijn vertrouwde 4-1-4-1-opstelling. Zolotic, Van Eenoo en Ibou ruimden hierdoor plaats voor Seoudi, Brouwers en Stevance, maar verder dan een kluwen voor het Leuvense doel – waarbij Henkinet het leer uit de voeten van Kis haalde – kwam wit-zwart in een door de vele spelhervattingen voortdurend onderbroken eerste halfuur aanvankelijk niet.

De motor leek langs beide kanten maar moeizaam aan te slaan. Na slecht uittrappen van Henkinet viel de openingstreffer wat later toch: Kis bracht de bal in de loop van Stevance en de pas in de winterstop van Charleroi overgekomen nieuwkomer deponeerde dankbaar in doel: 1-0.

Een voorsprong van korte duur, want toen El Banouhi op wandel mocht en de rechtsachter Kostovski in stelling bracht, bleek langs Roeselarezijde alles al snel weer te herdoen. Niet het ideale scenario, want nog meer dan in de eerste helft konden de Leuvenaars nu gretig achterover leunen. Het vele balbezit ten spijt leek het voor KSVR vooral een tweede helft van net niet te worden. Iets waar de net als vorige week goed ingevallen Marin Jakolis anders over besliste door kort voor affluiten een verloren gewaande center door een geharrewar van benen tegen de netten te schuiven. 2-1 dus en een resultaat dat KSV Roeselare – mede door het gelijkspel van Antwerp bij Union – ook in de tweede periode stiekem nog van meer mag laten dromen.

(SBE)

KSV Roeselare – Oud-Heverlee Leuven 2-1.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Kis, Van Acker, Kehli, Lecomte, Seoudi, Brouwers (80′ Jakolis), Stevance (70′ Godwin).

Doelpunten: 31′ Stevance 1-0, 37′ Kostovski 1-1, 83′ Jakolis 2-1.

Scheidsrechter: Alho-Guerreiro.