KSV Roeselare bekert verder na 3-1-zege tegen Bilzen-Waltwilder

Voor de jongens van trainer Mercier scoorden Dufour, Godwin en de debuterende Brodic.

Coach Mercier nam van de gelegenheid gebruik om zijn type-elf drastisch door elkaar te schudden en bracht tegen de Limburgers liefst acht nieuwe namen tussen de lijnen. De thuisploeg had van meet af aan het balbezit, maar op twee schoten van Van Acker na bleef het doelgevaar in een eerste helft met vooral middenveldspel veeleer schaars. Net voor de rust dan toch eens alarmfase rood toen Maletic een voorzet van Godwin kon deviëren. Binnen het kader maar ook binnen het bereik van Bilzen-doelman Crescente. 0-0 halfweg dus.

Met Wilmots in plaats van de wat zieke Gravenberch – als vervanger van de geschorste Lépicier een lichtpunt bij de thuisploeg – verdween de nul na de rust al snel van het bord: Dufour mocht aanleggen van aan de rand van de zestien en Crescente had geen verhaal. Nog geen minuut later werd het zowaar zelfs 2-0: steekbal Brodic en Godwin kon verdubbelen. De kwalificatie leek op zak. Thorsten Ubachs scoorde na een voorzet vanop links nog tegen, maar op aangeven van Samyn nam Brodic alle twijfel weg waardoor Roeselare straks mag duimen voor een lucratieve affiche tegen een van de zestien 1A-teams.

KSV Roeselare – Bilzerse-Waltwilder VV 3-1.

Roeselare: De Winter, M. Monteyne, Lemoine, Zolotic, PJ Monteyne, Gravenberch (46′ Wilmots), Brodic, Van Acker, Dufour (69′ Samyn), Godwin, Maletic (66′ Bochet).

Doelpunten: 49′ Dufour 1-0, 50′ Godwin 2-0, 73′ T. Ubachs 2-1, 89′ Brodic 3-1.

Gele kaarten: 43′ Bouhriss.

Scheidsrechter: Debeuckelaere.