KSV Roeselare behoudt voorsprong van elf punten op Tubize

Op bezoek bij AFC Tubize speelde wit-zwart zaterdagavond 0-0 gelijk.

Condom hield de pas aangeworven Aw en Randriambololona nog even in de wachtkamer. In vergelijking met vorige week waren Van Acker en Brouwers er wel opnieuw bij. Die zagen dat de eerste kans van de avond er eentje voor de thuisploeg was, ook al liet zelfs die dik twintig minuten op zich wachten. Veel gevaar kwam er trouwens niet uit voort, want op de zowat eerste bal richting doel mikte Schuster – nadat hij plots aan de tweede paal opdook – knullig naast.

Roeselare maakte op Cercle indruk met aanvallend voetbal en begon ook op Tubize met offensieve intenties, maar kansen bij elkaar voetballen, dat bleek tegen een stugge thuisploeg nog een ander paar mouwen. Na een vrije trap mocht Defourny voorbij het halfuur dan toch eens aan het werk toen Cerigioni de benedenhoek viseerde. Geen goal, want de Tubize-goalie pareerde in hoekschop. Een logische 0-0 dus na een eerste helft met veel goede wil maar met weinig echte kansen.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Het initiatief kwam nu grotendeels van de bezoekers, maar die hadden acht minuten voor tijd wel een attente Biebauw nodig om de flukse Stevance (ex-KSVR) met een puike parade van een gevleide 1-0 te houden.