KSV Roeselare begint PO2-avontuur met 2-2-gelijkspel bij Eupen

Roeselare's Mael Lepicier en Eupen's Luis Garcia in duel © BELGA

In een eerste van tien play-off 2-wedstrijden pakte een vooral in de eerste helft erg gezwind voetballend KSVR een verdiend puntje in de verre Oostkantons.

Het was bij Roeselare maar de vraag in welke mate de verloren finale tegen Antwerp al zou zijn doorgespoeld. Meer dan goed, zo bleek na nog geen kwartier spelen, want op voorzet van Lecomte mocht Kehli op een vrijwel lege Kehrweg (1.259 toeschouwers, red.) al na tien minuten openen. Een voorsprong die voor een aardig combinerend wit-zwart niet eens uit de lucht kwam vallen. De thuisploeg reageerde met een tweetal uitbraken van de snelle Sylla maar kreeg na een steekbal van Van Eenoo op opnieuw Lecomte na dik twintig minuten een tweede treffer om de oren. 0-2 dus, wat na een gemiste strafschop van Garcia meteen ook de ruststand zou worden.

Propagandavoetbal

De wedstrijd bleef met twee teams die voor de aanval kozen leuk om volgen. Roeselare leek kort na de koffie te gaan doorduwen, maar na een lange bal op Onyekuru was het derde doelpunt van de avond er eentje voor de thuisploeg. Nadat Damman voor wit-zwart na een lange ren op de paal besloot zorgde Onyekuru aan de overzijde voor een op basis van de tweede helft te rechtvaardigen 2-2-eindstand.

KAS Eupen – KSV Roeselare 2-2.

Roeselare: Biebauw, Damman, Kompany, Zolotic, Grisez, Lépicier, Lecomte (82′ Van Acker), Seoudi, Van Eenoo, Godwin (72′ Lambrecth), Kehli (88′ Stevance).

Doelpunten: 10′ Kehli 0-1, 21′ Lecomte 0-2, 53′ Onyekuru 1-2, 75′ Onyekuru 2-2.

Gele kaarten: 34′ Kompany, 62′ Sylla, 89′ Van Acker.

Scheidsrechter: Van Driessche.