KSV Oostkamp na penaltythriller voorbij KRC Waregem in halve finale Indurium Cup

Paul Devliegere © (Foto JPV)
Redactie KW

KSV Oostkamp legde een verschroeiend meesterschap aan de dag en viseerde drie keer de lat en twee keer de staander.

De bezoekers uit Waregem, die kost wat kost revanche wilden nemen na de 6-0 nederlaag in competitie op 15 oktober jongstleden, vochten verbeten met een georganiseerde defensie. Maar ze slaagden er amper in kansen af te dwingen. De brilscore bleef behouden tot het einde.

De penalty’s leken in het voordeel van de gasten uit te draaien. De lokale Phil Canoot miste de eerste en na elk drie genomen elfmeters stonden de bezoekers er twee voor. Ze misten de twee laatste zodat, bij 5-5, de reeks voortging. Uiteindelijk zegevierde KSV Oostkamp met 7-6. De jongens van de Valkaart mogen de finale van de Indurium Cup betwisten tegen US Ploegsteert op tegen KWS Lauwe. Deze tweede halve finale wordt betwist op zaterdag 30 december.

Voorzitter Paul Devliegere: “We verzuimden de klus af te maken in de reguliere speeltijd. Bij de strafschoppenreeks was het geluk met ons want ik waande ons verloren toen we er twee achterstonden. We hechten veel belang aan die finale, die leuk staat op ons palmares. Met plezier hebben we een stuk van onze winterpauze opgeofferd om optimaal aan de aftrap te verschijnen. Het heeft geloond.”

(JPV)