KSV Nieuwpoort met de hakken over de sloot naar de finale

Dankzij een mooie vrije trap van Kris Mahieu mag KSV Nieuwpoort naar de finale van de eindronde in derde provinciale A. Geel-zwart mag beginnen dromen van tweede provinciale.

KSV Nieuwpoort begon met een 1-0 uit de heenmatch aan de derby bij Davo Westende. Dat had in de eerste helft wind mee – erg veel wind zelfs – maar kon daar niet meteen van profiteren. Nieuwpoort hield de boel behoorlijk onder controle, zodat een 0-0 ruststand logisch was. Maar met wind tegen ging Davo plots een stuk snediger spelen. In de 53ste minuut kwam het ook 1-0 voor toen Dwight Tomme een voorzet vanop links kon binnentikken. De blauw-witten zetten met het bekende Westendse enthousiasme door en kwamen in de 67ste minuut op 2-0 toen een voorzet van Kevin Schoutteet verrassend in doel belandde, al dan niet via een Nieuwpoortse voet.

Davo op een zucht van tweede provinciale, het zou een fameuze stunt zijn, maar een Nieuwpoortse wissel deed het tij keren. Kris Mahieu stond amper drie minuten op het veld toen hij in de 75ste minuut een vrije trap langs muur en keeper draaide: 2-1 en Nieuwpoort door op basis van dat belangrijke uitdoelpunt. Westende kon geen vuist meer maken, het was Nieuwpoort dat op de counter nog het dichtst bij een doelpunt was. Dat kwam er niet meer maar was ook niet nodig: Nieuwpoort speelt de finale van de eindronde in derde provinciale A en mag mogelijk nu al aanspraak maken op een plaatsje in tweede provinciale.