KSV Diksmuide speelt aardig mee in oefenmatch tegen Westerlo (maar verliest toch met 0-5)

Redactie KW

Donderdagavond oefende derdeprovincialer KSV Diksmuide tegen eersteklasser KVC Westerlo.

De bezoekers gingen met een logische 0-5-zege aan de haal, maar de Boterjongens toonden uit het goede hout gesneden te zijn voor de eindronde.

KSV Diksmuide is al zeker van de eindronde in derde provinciale A en stoomt zich daarvoor op een wel heel bijzondere manier klaar. Het ontving donderdagavond immers eersteklasser KVC Westerlo voor een oefenduel. De mannen van Bob Peeters zitten momenteel maanden zonder wedstrijd nadat ze in extremis het behoud verzekerden in onze hoogste klasse.

Voor KVC was het dus de ideale gelegenheid om de conditie wat te onderhouden. Voor KSVD het moment om te testen in functie van de eindronde en wat volk naar De Pluimen te lokken. Westerlo was trouwens voor een volledige dag richting Westhoek getrokken. Karl Vannieuwkerke, persverantwoordelijke bij de Boterjongens, had Bob Peeters en zijn mannen immers meegenomen voor allerlei activiteiten.

Naar schatting een 250-tal supporters, waaronder ook Brecht Dejaegere, zag een verrassend evenwichtige beginfase. De thuisploeg hield de rangen goed gesloten en kon bij vlagen zelfs de bal even in de ploeg houden. Het was wachten tot de 17de minuut op een klasseflits van Raphaël Lecomte, die het leer vanop meer dan dertig meter in de kruising poeierde, om de score te openen. Verder dan enkele halve kansen kwamen de bezoekers voor de rust niet meer. Op het halfuur zorgde Robin Henkens – met alweer een afstandsschot – voor de 0-2, meteen ook de ruststand.

Zoals het een echte oefenwedstrijd betaamt, kozen beide coaches om na de pauze met een serieus vertimmerd elftal aan te treden. Met Dempsey De Wandel liet coach Marc Dawyndt slechts één speler de volledige wedstrijd staan. Ook de jonge garde van KSVD hield opvallend goed stand en kon zelfs enkele keren tegenprikken. Van Langendonck in verlegenheid brengen zat er evenwel niet in. Aan de overzijde zorgde alweer Raphaël Lecomte voor de 0-3 en 0-4, zijn derde van de avond. Vlak voor tijd zette Visnakovs de 0-5-forfaitcijfers op het bord.

Marc Dawyndt was een tevreden coach na afloop. “Dit was een leuke ervaring en het is altijd eens plezant om je te meten met een technisch sterkere ploeg. We hebben zelfs een beetje kunnen meespelen en zijn zeker niet afgegaan. Alle 21 kernspelers hebben eens kunnen proeven van deze ervaring en dat is mooi meegenomen. Ook van de opkomst ben ik onder de indruk. Zoveel volk had ik niet verwacht, want het was tenslotte midden in de week. Westerlo is ook dé grote naam niet, maar je ziet toch dat er volk op die eersteklassers afkomt.”

De Diksmuidse trainer zag alvast een hoopgevende prestatie naar de eindronde toe. “We kunnen duidelijk rekenen op de volledige kern en hopelijk zal dat ook een grote troef zijn in de nacompetitie.”

(Sam Bracke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier