KSV De Ruiter klopt buur KSK Oostnieuwkerke in finale eindronde

Foto VDB © VDB
Redactie KW

KSV De Ruiter won zondag de finale van de eindronde in eerste provinciale ten nadele van KSK Oostnieuwkerke.

De ploeg van coach De Tand won na een spannend treffen met het kleinste verschil (1-2). Net voor het halfuur opende Jan Verhelst voor de bezoekers de score na een knappe aanval opgezet door Clem Otté en Harold Cool. Oostnieuwkerke reageerde enkele minuten later met een afvallende bal van David De Brabander in de rechterbenedenhoek. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen want nog voor de koffie strandde een knappe omhaal van Degryse op de dwarslat. In de 53ste minuut viel de beslissende treffer toen Jan Verhelst een mooie voorzet vanop links verstuurde. Davy Gekiere kon ongehinderd afwerken naast een kansloze Vroman. Oostnieuwkerke kreeg daarna nog twee unieke mogelijkheden via Debrabandere en Onraedt maar hun efficiëntie bleef dit keer in gebreke. Op het einde kreeg Jens Kimpe nog een unieke kans op counter om de partij definitief te beslissen maar zijn rush strandde in de armen van de Oostnieuwkerkse goalie.

Reacties

Achteraf was Jens Kimpe niet echt te spreken over de aanpak van de tegenstander: “Net als in de dubbele confrontatie in de competitie pakte Oostnieuwkerke ook nu uit met een enorm potig spel, soms op het randje af. Mede daardoor geraakte De Ruiter nooit echt in zijn geliefkoosde spel. Uiteindelijk hebben we toch bewezen na Knokke de beste ploeg te zijn van de reeks. Hopelijk kunnen we nu deze positieve tendens verder zetten in de interprovinciale eindronde, die begint in Bastogne of Virton want ik voel wel dat de vereniging absoluut naar bevordering wil.”

Jordan Desmet, die kort na de rust bij Oostnieuwkerke vervangen werd met een geblokkeerde rug, was achteraf niet ontgoocheld. “Ik denk dat we de ambitie van de vereniging gerealiseerd hebben met de finale van de eindronde. We kregen groen licht om te stijgen, maar daarvoor moesten we in eerste instantie voorbij de buren van De Ruiter geraken. Uiteindelijk zijn we daarin niet geslaagd. Toch kunnen we met een opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten en ons over enkele maanden opnieuw opmaken voor een nieuw jaartje in de hoogste provinciale reeks.”

(SB – foto VDB)