KSKV Zwevezele: “Maar één optie: voor de titel gaan”

De aanwezige nieuwkomers op de eerste training met toch enkele mooie namen. V.l.n.r.: Hans Cornelis, Nathaniël Lagrou, Giovanni Simoes, Joppe Van Heuverzwyn en Thor Laleman. © WD
Redactie KW

Met een nieuwe trainer, Kurt Bataille, en een negental nieuwkomers is de ploeg van voorzitter Paul Degroote opnieuw titelkandidaat nummer één in eerste provinciale. Het is zelfs een beetje van moeten, gezien de ambities van de club.

“We moeten het niet onder stoelen of banken steken”, verduidelijkt Kurt Bataille. “We willen die titel. Maar tussen willen en kunnen is er toch altijd nog wat verschil. Met deze kern is er maar één optie: de titel. De ploeg is daarin vorig seizoen niet in geslaagd, dus doen we opnieuw een gooi naar die prijs. Al is het altijd gevaarlijk om dat uit te drukken want dan weet je dat de andere ploegen zullen proberen er een stokje voor te steken.”

Het is niet alleen Zwevezele dat versterkt is. Oostkamp heeft zijn kern weten te behouden en is met enkele transfers versterkt en ook Oostnieuwkerke is in dat geval. En er zijn nog andere ploegen die zullen verrassen. Als je ziet dat ik vorig seizoen met Oostduinkerke zonder vedetten een periodetitel pakte, weet je dat. Dat betekent dus niet dat als er namen ter versterking komen, de titel een garantie is. “

“De kwetsuur van zoon Niels evolueert gunstig, hij mag al een half uur lopen want hij is iets voor op het schema. Wij verwachten hem pas eind september helemaal fit. Thuis zijn wij vader en zoon maar in het voetbal ben ik trainer en hij een speler zoals alle andere.”

(WD – foto WD)