KSK Vlamertinge stoot door naar finale van interprovinciale eindronde

© VDB VDB
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Dankzij een 4-2-overwinning tegen Vlijtingen speelt KSK Vlamertinge volgende week de finale van de interprovinciale eindronde.

KSK Vlamertinge had donderdagavond al voor een heuse stunt gezorgd. Op bezoek bij FC Heur-Tongeren speelden de Vlamertingenaars bijna veertig minuten met negen, maar toch slaagden ze er nog in om met 1-2 te winnen. In de tweede ronde kreeg rood-wit zondag het bezoek van Vlijtingen en die Limburgse klip werd ook omzeild. KSKV won met 4-2 en plaatst zich zo voor de finale. Die mag het volgende week zondag opnieuw thuis afwerken tegen Rapide Club Lebbeke, dat KVC Wingene uitschakelde.

Enkel als KSK Vlamertinge ook die finale wint, is het honderd procent zeker van de promotie naar de derde amateurliga. Als het de finale verliest, dan moet KSKV hopen dat Sporting Hasselt in de eindronde van derde klasse wint van La Louvière. Enkel in dat geval, stijgt ook de verliezende finalist van de interprovinciale eindronde. Donderdagavond wordt die terugwedstrijd tussen Hasselt en La Louvière al afgewerkt.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier