KSK Vlamertinge krijgt er vier om de oren tegen FC Mariekerke

Deman (archieffoto) kende twee keer pech bij de afwerking © VDB
Jeroen Laseure

KSK Vlamertinge heeft zondag de drie punten niet kunnen thuis houden tegen middenmotor FC Mariekerke. Het verloor met 1-4. Beide ploegen eindigden met tien.

Doelman Jorgen Rogiers mocht zijn plaats opnieuw innemen in doel en ook Fall kon rekenen op een basisplaats. Vlamertinge kent nog steeds degradatiezorgen en wilde graag de drie punten thuis houden tegen middenmotor Mariekerke. De eerste 10 minuten was een aftoetsen van beide ploegen en pas in de 12de minuut was er een eerste gevaar van de bezoekers toen Laerenbergh mocht aanleggen vanop een twintig meter. Doelman Rogiers kon de trap in hoekschop pareren.

Op het kwartier reageerde Vlamertinge, maar de kopbal van Decru op hoekschop miste het doel. Even later kon Pablo Ferreira naar binnen komen en vrij trappen, maar ook de bezoekende doelman was attent. In de 38ste minuut was het wel bingo, maar aan de kant van de bezoekers. Vanderheyden mocht een twijfelachtige hoekschop nemen en Stabel kon ongedekt aan de tweede paal binnenkoppen. Met de rust in zicht was er een incident tussen Vanelslander (Vlamertinge) en Vanderwesterlaeken (Mariekerke). Na wat heen en weergeduw werden beide spelers uitgesloten. De tweede helft werd afgewerkt met tien tegen tien.

Na de rust probeerde Vlamertinge de bakens te verzetten, maar Deman kende twee keer pech bij de afwerking. Dan toonden de bezoekers zich een pak efficiënter. Laerenbergh zette met een vrije trap de bezoekers op 0-2 en net na het uur zorgde hij met een individuele actie ook voor 0-3. Een voorbeeld van efficiëntie en match gespeeld, zo leek het toch.

Fall bracht in de 70ste minuut nog even spanning in de match met een heerlijke trap van op 30 meter. De bezoekende doelman Cliff Mardulier (ex-Lierse) hield Vlamertinge daarna van de 2-3 met een schitterende reflex op pogingen van Decru en Pecqueux. Ook de scheidsrechter wilde niet meteen meewerken, want de bal had in de 75ste minuut op de stip gekund na een duw in de rug van Decru. De ingevallen Jatte zorgde echter voor 1-4 en dat was ook de eindstand.