KSCT Menen thuis onderuit tegen SK Berlare

Vorige week ging Menen vlot winnen met 1-4 op Sint-Gillis-Waas. De fusieploeg wilde graag bevestigen voor eigen publiek, maar moest andermaal de duimen leggen.

Wat goed lukt buitenshuis, lijkt voor Menen bijzonder moeilijk op eigen veld. Tegen Berlare was het opnieuw van dat. De bezoekers hielden veel volk achter de bal, liet het initiatief aan Menen. De thuisploeg had doorlopend de bal, maar combineerde bijzonder slordig, zodat de bezoekende doelman nooit op de proef werd gesteld. De slechte staat van het veld was zeker niet in het voordeel van Menen. Na de pauze eenzelfde spelbeeld: Menen dat veldoverwicht opeiste, Berlare dat veel volk op zijn eigen helft verzamelde. Op een schaarse counter werd de thuisploeg op het uur wel koud gepakt. Menen dreef de druk op, maar kon amper kansen versieren. Tien minuten voor affluiten verdubbelde bezoeker Van Den Hende. Wedstrijd gespeeld, dacht iedereen. Maar de ingevallen Al Kachari zorgde met zijn late aansluitingstreffer voor nog wat spanning. (Fonzie-Foto Bart)