KSCT Menen klopt Antwerpse piraten op veredelde akker (maar mag wel door)

© VDB VDB

Menen won met 2-0 en moet het volgende week zondag aan huis tegen het Vlaams-Brabantse Sterrebeek opnemen.

In de eindronde moest Menen het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen het Antwerpse SC City Antwerpen. De Antwerpse ploeg stamt voort uit het vroegere Merksem die meerdere seizoenen in tweede klasse speelde. Op de eerste speeldag waren zes ploegen vrijgeloot en moesten er vier (waaronder Menen), met elkaar in de clinch. Wie verloor mocht een kruis maken over zijn promotiekansen. Menen won en moet het volgende week zondag aan huis tegen het Vlaams-Brabantse Sterrebeek opnemen.

Voor de gelegenheid speelde Menen zijn thuiswedstrijd, omdat het eerste speelveld werd ingezaaid, op Campus Ter Linde. Het veld was nauwelijks bespeelbaar. De meegereisde Antwerpse supporters spraken over ‘een ware schande, vierde provinciale onwaardig’. En ongelijk hadden ze niet, want op dit veld viel er nauwelijks te combineren. Vroeg in de match opende Dieter Meulenyzer met een afgeweken bal de score. Antwerpen liet zich niet onbetuigd. Ondanks dat de bezoekers goede resultaten in het scoren konden voorleggen, waren ze deze keer niet bij de les. Enkele wenkende kansen werden vakkundig de nek omgedraaid. Acht minuten voor de rust toonde ouwe gouw Bjorn Vandale hoe het moest, krulde een vrijschop heerlijk binnen.

Na de rust nestelde Antwerpen zich voortdurend op de helft van Menen, maar de thuisploeg beschikte met Dylan Olievier over een uitstekende doelman die zijn netten ongeschonden hield.