KRC Harelbeke verslaat SK Oostnieuwkerke in Beker van België

Vroeg in de tweede helft duwde Cremers centraal voor doel een knappe aanval over Vlieghe en Descheemaecker makkelijk binnen. © a-Bart

In de tweede ronde van de beker van België nam tweedeamateurklasser KRC Harelbeke met 2-0 de maat van SK Oostnieuwkerke.

Al na zes minuten mochten de thuissupporters juichen. Vlieghe stak binnendoor tot bij De Rechter, die het leer meepakte en hoog in doel schoot. De bezoekers reageerden rond minuut twintig. Munteanu schoot vanuit een schuine hoek tegen de lat.

Even later moest Vandenbroucke doelman Degrendel bijspringen op de lijn om de kopbal van Denoo onschadelijk te maken en zestig tellen later was Oostnieuwkerke er alweer. Deze keer kopte Colpaert tegen het doelhout, waardoor Harelbeke met 1-0 de rust in kon.

Einde in mineur

Vroeg in de tweede helft duwde Cremers centraal voor doel een knappe aanval over Vlieghe en Descheemaecker makkelijk binnen. Harelbeke zat op rozen en dreigde in het vervolg van de tweede helft nog twee keer op vrije trap. Eerst moest Anne een poging van De Rechter uit doel ranselen en even later vloog de vrijschop van Declercq een half metertje over. Tussendoor vond de vrije trap van Munteanu aan de overkant het zijnet.

Kort voor tijd moest Oostnieuwkerke met tien verder. Doelman Anne haakte de alleen doorgebroken Demets en mocht douchen. Demets zelf werd afgevoerd met een schouderblessure, waardoor de partij in mineur eindigde, maar Harelbeke volgende week wel verderbekert en een verre verplaatsing voor de boeg heeft naar de Waalse tweedeamateurklasser Waremme.