KRC Harelbeke verliest op bezoek bij Brakel

Ruben Pyck kreeg twee keer geel. (Foto VDB) © (Foto VDB)

KRC Harelbeke weet opnieuw wat verliezen is. Na acht wedstrijden zonder nederlaag en zes opeenvolgende overwinningen gingen de Ratten op het kunstgrasveld van Olsa Brakel met 3-2 de boot in.

Selmani kreeg een basisplaats, terwijl Meerschman moest toekijken vanop de bank. Van daaruit zag de Harelbeekse rechtsachter zijn ploeg een slechte start nemen. Al binnen de minuut had thuisspeler Achahbar raak getroffen. In tegenstelling tot vorige week, waar Harelbeke tegen Torhout meteen een dubbele voorsprong bij elkaar speelde, was het deze keer aan Brakel om paars-wit op een dubbele achterstand te plaatsen. Opnieuw Achahbar zorgde nog binnen de eerste tien minuten voor een 2-0-tussenstand. De Ratten toonden daarna weerbaarheid. Descheemaecker lukte halfweg de eerste helft de aansluitingstreffer en kort voor het halfuur stond de Harelbeekse spits opnieuw op de goede plaats om de 2-2 tegen de touwen te werken. In een heus doelpuntenfestijn was het nog niet gedaan voor de eerste helft. De Brakelse sluipschutter Achahbar werd de kwelduivel, want met zijn derde van de namiddag zette hij Harelbeke opnieuw op achterstand.

De ruststand werd ook de eindstand, al probeerden de Ratten na de pauze de bakens te verzetten. Veel kansen leverde dat niet op en wanneer Pyck tegen zijn tweede geel karton aanliep, werd de klus er alleen maar moeilijker op. Een derde keer scoren zat er niet meer in waardoor Harelbeke na exact twee maanden nog eens de zure smaak van een nederlaag proefde en zakt naar de derde plaats in de stand.