KRC Harelbeke sneuvelt in Beker van België na strafschoppen

Dylan Descheemaecker miste een vroege strafschop maar zorgde in het slot voor verlengingen. © VDB

In de vierde ronde van de Croky Cup zorgden tweede amateurklassers Turnhout en Harelbeke voor een leuk spektakel. De partij eindigde na verlengingen op 2-2. Toch konden de Ratten geen droomaffiche afdwingen tegen OH Leuven, want in de strafschoppenreeks won Turnhout met 4-3.

Op het kwartier kreeg Harelbeke vanop elf meter een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar topschutter Descheemaecker raakte niet voorbij de thuisdoelman. Een kwartier later ging de bal ook aan de overzijde op de stip. Schijvenaars knalde de 1-0 tegen de touwen. Kort voor rust leek Harelbeke een vogel voor de kat. Turnhout was scherper en op assist van Dillien tekende Schijvenaars met zijn tweede van de avond voor de 2-0.

Na de pauze toonde Harelbeke zich weerbaar en het ging op zoek naar de aansluiting. Drie wissels brachten soelaas, want een kwartier voor tijd was het raak. Descheemaecker kopte tegen de lat en een alerte Pyck scoorde in de rebound. Vijf minuten later was alles te herdoen. Met een schot zorgde Descheemaecker voor 2-2.

In de verlengingen waren de beste kansen voor de Ratjes, maar de stand wijzigde niet waardoor strafschoppen, net als in de vorige ronde tegen Charleroi, opnieuw voor de beslissing moesten zorgen. Vlieghe miste meteen waardoor Turnhout een kleine voorsprong had, maar bij 2-2 miste ook Van Parys voor de thuisploeg. Een tweede misser van Descheemaecker bij 3-3 brak Harelbeke uiteindelijk zuur op, want de thuisploeg miste daarna niet meer waardoor Turnhout volgende week OH Leuven mag ontvangen. Harelbeke verlaat het bekertornooi met opgeheven hoofd.

Doelpunten: 28′ Schijvenaars (pen., 1-0), 38′ Schijvenaars (2-0), 77′ Pyck (2-1), 81′ Descheemaecker (2-2).