KRC Harelbeke niet opgewassen tegen Sparta Petegem

Davy Joye van Petegem is sneller op de bal dan Viktor Notebaert van Harelbeke. © Bart

KRC Harelbeke bleek zondagnamiddag een maatje te klein voor leider Sparta Petegem. De Oost-Vlamingen wonnen met 0-4.

Na 4 minuten kopte Rienes Vanborm van dichtbij over. Harelbeke moest in de beginfase niet onderdoen. Vandenheede stuurde Descheemaecker diep, maar de spits raakte niet voorbij doelman Vandenbossche. Ook het schot van Pyck was te zwak om de bezoekende keeper te verontrusten. Halfweg de eerste helft nam Petegem het commando weer over. Met een voetveeg haalde Degrendel de poging van Anton Vanborm uit zijn doel. Even later was het wel raak. Eerst raakte Denoulet niet voorbij Degrendel en zijn verdedigers, maar met een lob verschalkte Joye in de rebound alles en iedereen. Op slag van rust had Anton Vanborm de 0-2 aan de voet, maar hij trapte naast.

De Ratten kwamen het best uit de kleedkamer. Een actie, die begon met een voorzet van Notebaert, werd door Selmani afgelegd op Vlieghe, die de vuisten van Vandenbossche viseerde. Aan de overkant was Petegem een pak efficiënter. De kruispas van Denoulet bereikte Anton Vanborm, die in oog in oog met Degrendel koel bleef en binnenschoof. Selmani had de aansluitingstreffer aan de voet, maar zijn uithaal op de corner van Vanneste vloog naast. In de laatste 10 minuten maakte Petegem de klus af. Eerst mocht Joye een strafschop trappen nadat een wegglijdende Vanneste Rienes Vanborm tegen de grond werkte. Degrendel koos de verkeerde hoek. Luttele minuten later zette de pas ingevallen Crispyn de licht overdreven 0-4-cijfers op het bord. Hij schoot de aflegger van Weytens via een Harelbeeks been tegen de touwen.

(FM)

Doelpunten: 33′ Joye (0-1), 61′ A. Vanborm (0-2), 83′ Joye (pen., 0-3), 86′ Crispyn (0-4).