KRC Harelbeke keert met lege handen terug uit Temse

Pieter Merlier. © a-VDB

Na een evenwichtige partij verloor Harelbeke zaterdag op bezoek bij Temse met 2-0.

Twee doelpunten aan het einde van elke helft nekten de Ratten. Alweer lagen individuele fouten aan de basis van de nederlaag.

Trainer Degomme moest voor de zoveelste keer dit seizoen puzzelen. Meerschman en Vandepitte waren geblesseerd, Vanneste zat een gele schorsing uit, Maleon was niet beschikbaar om familiale redenen en een halffitte Descheemaecker raakte niet verder dan de invallersbank. Toch begon Harelbeke goed. De eerste twintig minuten hielden de bezoekers controle over de wedstrijd. Harelbeke had het meeste balbezit, maar doelkansen kwamen er niet.

Naarmate de match vorderde, nam Temse het initiatief over. Eerst volgden een aantal halve kansen onschadelijk gemaakt door doelman Merlier, maar vijf minuten voor rust was het raak. Diezelfde Merlier ging onder een hoekschop door en Kawaya werkte de 1-0 binnen.

Voorsprong verdubbeld

In de tweede helft liet Temse het leer aan de bezoekers. Een afstandsschot van Woodruff werd goed gepareerd door doelman Alouachi. Even later vloog een poging van de ingevallen Descheemaecker over. Meer kansen bleven daarna uit en vijf minuten voor het einde verdubbelde Temse zijn voorsprong. Een te korte inworp van Noppe op Merlier werd onderschept en Kabir rondde makkelijk af. Romont probeerde het daarna nog met een poging van ver, maar Alouachi sloeg de bal uit de winkelhaak waardoor het 2-0 bleef.

Harelbeke kon slechts één van zijn laatste acht wedstrijden winnend afsluiten en moet stilaan beginnen vrezen voor een rampscenario.

(FM)

Harelbeke: Merlier, De Loof, Van Den Bergh, Doornaert, Vercouter (46′ Woodruff), Notebaert, Noppe, Vlieghe (84′ Techel), Romont, Selmani (61′ Descheemaecker), Lebsir.

Doelpunten: 43′ Kawaya (1-0), 84′ Kabir (2-0).