KRC Harelbeke in slotfase onderuit bij Rupel-Boom

Wout Van Poucke scoorde tweemaal. © Bart

Op het veld van Rupel-Boom kon Harelbeke net niet zorgen voor een stunt. Nochtans speelden de Ratten een aardige wedstrijd waardoor ze pas in de slotfase, en met een mannetje minder, moesten buigen voor de nieuwe leider. Het werd 4-2.

In vergelijking met vorige week recupereerde trainer Degomme Pyck en Notebaert. Vlieghe begon daardoor op de bank. Vercouter was out. In een aangename eerste helft kwam de thuisploeg net over het halfuur op voorsprong langs Doncos. Harelbeke was niet aangeslagen en vocht zich in de tweede helft terug in de partij. Van Poucke lukte twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Al vlug waren de Ratten terug op achtervolgen aangewezen, maar opnieuw Van Poucke tekende voor de 2-2. De Ratten leken een punt op zak te steken, maar met nog vijf minuten op de klok liep Noppe tegen een ongelukkige tweede gele kaart aan. Dat zorgde ervoor dat Rupel-Boom in extremis toch nog het laken naar zich toe trok. Eerst scoorde Cobos de 3-2 en helemaal in het slot legde Hens de eindstand vast.

Met de drie extra punten springt Rupel-Boom terug naar de leiding in de tweede amateurklasse. Slecht nieuws voor Mandel United en Winkel Sport, want ondanks het feit dat Rupel-Boom geen licentie kreeg, staat de Antwerpse club er voorlopig het best voor. De wil om te promoveren is duidelijk aanwezig, want de club besliste om naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport te trekken en schakelde daarvoor meester Johnny Maesschalck in. Mandel United, dat volgende week Rupel-Boom over de vloer krijgt, weet dus wat er hen op sportief vlak te doen staat.