Kortrijk pakt op de valreep een punt bij Charleroi

Dorian Dessoleil van Charleroi zette de 1-0 op het bord. © BELGA

Sporting Charleroi en KV Kortrijk hebben zaterdag op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Dorian Dessoleil bracht de thuisploeg na 17 minuten op voorsprong, maar Xavier Mercier bezorgde de bezoekers acht minuten voor tijd toch nog een punt.

Karim Belhocine begon in het Stade du Pays de Charleroi aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach van KV Kortrijk, maar kon in de beginfase op weinig genade van de thuisploeg rekenen. Een fel Charleroi zette Kortrijk onder druk en kwam via verdediger Dorian Dessoleil na 17 minuten op voorsprong. Hij verlengde een vrijschop van Saglik met het hoofd. Een grabbelende Kortrijk-doelman Keet zag er niet te best uit bij die fase. Na het doelpunt consolideerde de thuisploeg de voorsprong.

Even voorbij het uur (63e minuut) schrokken de ingedommelde fans op Mambourg toch even wakker. Elohim Rolland ramde de bal vanuit de draai pardoes tegen de kruising. Het bleek het sein voor de “Kerels” om toch iets meer zin voor initiatief te tonen. Eerst testte Adam Marusic of Charleroi-doelman Penneteau nog wakker was en na 82 minuten scoorden de bezoekers zelfs. Invaller Xavier Mercier stond nauwelijks drie minuten op het veld of hij kopte een lage voorzet al duikend voorbij Penneteau. Kortrijk-verdediger Samuel Gigot pakt in het slot (89.) nog een tweede gele kaart.

In de strijd om play-off I klimt Charleroi voorlopig voorbij Zulte Waregem naar de zesde plaats. Het team van Francky Dury trekt zaterdagavond nog naar Anderlecht. Kortrijk springt door het gelijkspel over STVV naar de negende plaats.