Koksijde walst over Torhout en bekert verder

Velen keken uit naar de streekderby tussen Koksijde en Torhout, maar het is nooit een echte wedstrijd geweest. De thuisploeg was veel te sterk en zette Torhout eenvoudig weg met een droge 4-0-score.

Blauw-wit startte sterk en al na vier minuten moest de bezoekende doelman Capelle redding brengen na een poging van Mitch Dekuyper. Het was slechts uitstel van executie, want in twee dolle minuten maakte Koksijde de bezoekers uit Torhout helemaal af met twee doelpunten van man-in-vorm Darius Hillewaere: na 8 minuten scoorde hij met een mooi afstandsschot, een minuut later rondde hij een mooie aanval af.

Torhout probeerde te reageren, maar het maakte erg weinig klaar. Halfweg de eerste helft kregen de bezoekers dan toch een kans, maar Ternest besloot hoog over. Op het halfuur kreeg Torhout een vrije trap, de lage poging van de debuterende Jamaique Vandamme vormde geen bedreiging voor thuisdoelman Cool. Tot overmaat van ramp -voor Torhout – kreeg Koksijde in de 37ste minuut een strafschop. KVVC-kapitein Karel Ternier faalde niet: 3-0.

Overbodige tweede helft

In het begin van de tweede helft was het balbezit voor Torhout, maar tot echte kansen leidde dat niet. De snelle Koksijdse spitsen loerden op de counter. Iets na het uur sloeg de thuisploeg de Torhoutse bekerdroom definitief aan diggelen: Ternier dolde met de Torhout-defensie en hij bood Mitch Dekuyper de 4-0 aan. Koksijde weet morgen welke eersteklasser het treft in de zesde ronde van de Cofidis Cup, na Racing Genk (2010) en Zulte Waregem (2012) is het de derde keer in vijf jaar dat KVV Coxyde de zesde ronde bereikt in de Belgische beker. (DDK)