Knokse sprookje gaat verder: 3-0 tegen Aalst

Tjendo De Cuyper effende met twee doelpunten het pad voor een nieuwe Knokse zege. © VDB
Redactie KW

Royal Knokke FC heeft de talrijk opgekomen supporters zondagmiddag verwend. Het klopte Eendracht Aalst met duidelijke 3-0-cijfers.

De lokale supporters waren massaal naar het Olivier Stadion gekomen maar ook vanuit Aalst bleek de belangstelling enorm : liefst vijf bussen vol aanhangers hadden de verplaatsing ondernomen. Al na vijf minuten zaten de kustjongens op rozen toen Maxim Vandewalle tegen de dwarsbalk knalde en de opportuun gevolgde Tjendo De Cuyper in de rebound de score opende. Korte tijd later schudde thuisgoalie Bram Paepe een wereld save uit zijn handschoenen op een staalharde poging van Klaas De Rock. Halfweg de eerste periode pakte Maxim Vandewalle uit met een prima voorbereiding, dankbaar omgezet door alweer Tjendo De Cuyper.

Na de kampwissel toonde Eendracht Aalst zich veel virieler en nam de nodige risico’s, waardoor Knokke in de organisatie werd teruggedrongen. Het ijzersterkte geheel van Yves Van Borm plooide weliswaar even doch gaf geen enkele kans weg. Net voor het slotkwartier haalde Nicholas Tamsin verschroeiend uit met een vrijschop van 25 meter en de 3-0 stond op het bord. Het sprookje duurt verder aan de Oostkust. Aangezien de top vier won komt bovenin geen wijzigingen in de klassering.

(JPV)