Knokke pakt drie punten op bezoek bij Racing Harelbeke

Alessio Staelens (links) en Viktor Notebaert in een stevig duel. © VDB

Na een aangenaam en sportief kijkstuk eindigde de partij tussen Harelbeke en Knokke op een 1-2-overwinning voor de bezoekers. Alle doelpunten vielen in een spannende tweede helft.

In de eerste tien minuten nam Knokke het initiatief zonder echt dreigend te zijn. Daarna herstelde Harelbeke het evenwicht en waren de eerste halve kansjes voor de thuisploeg. Lebsir schoot over en Descheemaecker kon de lage voorzet van Meerschman onvoldoende beroeren om Paepe te verschalken. Halfweg de eerste helft een eerste echt goede mogelijkheid. Lebsir stuurde Descheemaecker in het straatje en de aanvaller trapte centimeters naast. De reactie van Knokke liet niet lang op zich wachten. Staelens stifte de bal over Merlier tegen de onderkant van de deklat. Op slag van rust was opnieuw Staelens dichtbij de openingstreffer, maar centraal voor doel kopte hij de voorzet van Waeghe over. Het bleef dus 0-0 tot aan de rust.

Spannend slot

Na de pauze opende Knokke gevat. Waeghe knalde onhoudbaar de 0-1 tegen de touwen. Even later krulde Staelens van op de rand van de rechthoek het leer over en naast. Harelbeke reageerde met een vrije trap van Notebaert, die via de muur in de voeten van Selmani belandde. De Harelbekenaar vond de vuisten van Paepe op zijn weg. Aan de overzijde leidde een snel genomen vrije trap van Waeghe tot de 0-2. Vandewalle verscheen alleen voor Merlier en trapte via de binnenkant van de paal binnen. De bezoekers leken op rozen te zitten, maar dat was zonder Descheemaecker gerekend. Hij kopte al vallend de voorzet van Vlieghe tegen de netten en zorgde daarmee voor hernieuwde spanning. Toch was het Knokke dat daarna de betere kansen kreeg. Meerschman redde een kopbal van Serpieters van de lijn en Waeghe trapte via de vingertoppen van Merlier over. Tien minuten voor tijd moest Merlier ook nog eens redding brengen met de voet op een poging van Savaete. Pas in de slotfase kwam Harelbeke opnieuw aandringen. Descheemaecker en Romont trapten over en Paepe hield Descheemaecker met de vuisten van de gelijkmaker, waardoor Knokke een 1-2-zege boekte.