Knokke gaat winnen in Menen

Tjendo De Cuyper (l.) bezorgde Knokke de zege. © VDB
Redactie KW

Net als vorige week op Izegem voelde Menen zich tegen hun zwarte beest Knokke tekortgedaan. De thuisploeg voetbalde gedurende een uur niet onaardig, opende na de rust al vroeg de score. Maar toen de kustploeg op vrijschop de gelijkmaker scoorde, verloor Menen de controle over de match.

In de eerste helft was Menen de betere ploeg tegen een bleek voetballend Knokke. Sennesael kwam twee keer dicht bij de openingstreffer en ook een retro van Cardon ging nipt over. De enige drieging van Knokke kwam na een kopstoot van Savaete die via de deklat en het hoofd van Ribeiro in hoekschop ging.

Vroeg in de tweede helft, na een voorzet van Sennesael, deed Santelé met een lobbal de plaatselijke fans juichen. Menen kon niet lang genieten. Even later krulde Tamsin de vrijschop tegen de plaatselijke netten. Menen was aangeslagen, kon geen vuist meer maken. Na een niet gefloten fout op Ribeiro legde De Cuyper de eindstand vast.

(AV – foto Bart)

SCT Menen – Knokke FC: 1-2

Doelpunten: 54′ Santelé 1-0, 59′ Tamsin 1-1, 73′ De Cuyper 1-2.

Menen: Carron, Geldhof, Claeys, Ribeiro, Peers, Simoës, Meulenyzer (86′ Lievrouwà, Mahieu (68′ Vandendriessche), Cardon, Santelé Sennesael.

Knokke: Laleman, Vanraefelghem, Mestdagh, Serpieters, Cobbaert (56′ Vandewalle), Staelens, Tamsin, Savaete (80′ Van Moeffaert), De Cuyper, Vandewalle (53′ Waeghe), Boi.