Knokke gaat met 0-2 winnen bij Izegem en zet sterke reeks verder

Alessio Staelens scoorde beide doelpunten voor Knokke. © VDB

In een boeiende partij met kansen langs beide zijden trok Knokke aan het langste eind bij Izegem. Staelens scoorde de twee doelpunten.

Bij Izegem behield Djerdi het vertrouwen in doel, Depaepe zat op de bank. De wedstrijd startte vrij evenwichtig en op het kwartier kon Alessio Staelens de score openen na voorbereidend werk van De Cuyper. Pas afgetrapt kreeg Izegem tot drie maal toe in een fase de kans om gelijk te stellen, maar telkens stond Paepe in de weg. Hij zou zich later in die eerste helft zich ook nog eens onderscheiden op een poging van Betremieux. Voor Knokke kreeg De Cuyper nog de grootste kans maar hij besloot over. De kustploeg ging met een 0-1 voorsprong rusten.

Tweede helft

Ruben Pyck mocht aan de rust invallen en onderscheidde zich met een schot. Maar even later was het aan de overkant bijna raak. Maxim Vandewalle had de hoek maar voor het uitkiezen maar schoof ver naast. Bram Paepe kon met de vingertoppen een poging van Pyck in corner duwen. De Deygere kopte die hoekschop over. De snelle De Cuyper vertrok weer op zijn rechterflank, maar Savaete kwam een zucht te kort. Opbrouck testte opnieuw Paepe, Oumedjeber pikte de bal op maar niemand kon zijn voorzet tot goal promoveren. Savaete mocht van ver alleen op Djerdi af, maar koos voor de assist. Even later snoepte De Cuyper de bal af van Vandoorne maar Tamsin kraakte zijn schot. De Cuyper bleef het gevaarlijkst maar zijn aflegger werd door Staelens op doelman Djerdi getrapt.

Uiteindelijk werd het nog 0-2 toen de ingevallen Waeghe opnieuw Staelens bereikte. Ook Izegem kreeg nog zijn kansjes in de slotfase. Paal, lat en Paepe stonden in de weg. De stand bleef ongewijzigd. Knokke zet zijn sterke reeks verder.