Knokke FC weer onderuit tegen Sparta Petegem

Redactie KW

Het ging thuis met 1-3 de boot in en pakt daarmee nul op negen uit de laatste drie confrontaties.

Op 31 augustus van vorig kalenderjaar verloor Knokke in Petegem met 2-0. Op bezoek bij die topformatie werden de kustjongens toen bij momenten weggespeeld. De terugmatch eindigde nu op 1-3, maar dit keer mag de thuisploeg de hand in eigen boezem steken.

FC Knokke bracht er immers weinig van terecht, hoewel het het duel hoopgevend was gestart. Na amper vijf minuten opende Kenneth Neve de score, maar naarmate de partij vorderde, namen de gasten het heft in handen. Goalie Pallecoucke redde magistraal op een poging van Joye, maar halfweg de eerste helft maakte Samuel Crispyn onhoudbaar gelijk.

Na de koffie hield Knokke het hoofd koel bij de zware druk van de rivalen. Net voor het uur deed referee Vermeire bij velen de wenkbrauwen fronsen door, tot ieders verbazing, naar de stip te wijzen na een vermeende fout op diezelfde Crispyn. Dergelijk geschenk liet een kanjer als Davy Joye niet liggen. Net voor het slotkwartier legde Crispyn – alweer hij – de 1-3 eindscore vast. Knokke kon niet meer reageren en pakt nul op negen uit de drie laatste confrontaties. Revanche wordt een must op bezoek bij Wetteren-Kwatrecht.

(JPV)