Knokke FC is herfstkampioen

Maxim Vandewalle had een groot aandeel in de Knokse zege. © VDB

Dankzij een knappe 4-0 tegen Sint-Niklaas en een nederlaag van Sparta Petegem gaat FC Knokke de winterstop in als leider in tweede amateurklasse A.

In een subliem eerste kwartier verzilverde uitblinker Maxim Vandewalle al na vijf minuten een collectieve aanvalsactie en opende de score met een pareltje. Vier minuten later verdubbelde Simon Vandewalle opportuun de voorsprong. Haast miraculeus bleef de 2-0 op het bord tot aan de rust. De gasten uit Sint-Niklaas werden bij momenten weggetikt en konden geen enkele kans versieren.

Tweede helft

Bezoekende coach Andy Marin pakte meteen na de kampwissel uit met twee verse krachten in de hoop het tij te doen keren. Zulks leverde iets meer balbezit op al waren de beste mogelijkheden alweer voor de kustformatie. Tjendo De Cuyper en Simon Savaete, vlijmscherpe kopbal, slaagden er net niet in de counters te verzilveren. Dat deed de ingevallen Jorgo Waeghe wel. Hij stond amper vier minuten op het veld of hij besliste definitief het gebeuren (doelpunt : minuut 77). In de absolute slotfase zette Maxim Vandewalle de kroon op zijn sublieme partij door nummer vier in te tikken na een voorbereidende actie van de jonge Berre Stock. Door het verlies van leider Sparta Petegem komt Royal Knokke FC de klassering aanvoeren. De eindejaarsdiners zullen heerlijk smaken aan de Oostkust !