Knokke FC heeft titel binnen handbereik

R Knokke FC – RCC Wetteren-Kwatrecht eindigde op 4-2. Nog één keer winnen en de titel is binnen.

Voor de op één na laatste speeldag prijkten Knokke, Sporting West Harelbeke en SC Dikkelvenne samen aan de leiding met 54 punten. Voorlaatste SVV Damme pakte uit met een fenomenale stunt door in Dikkelvenne met 1-2 te gaan winnen. Knokke en Sporting West Harelbeke gaan de slotpartij in zij aan zij, met 57 punten en elk evenveel gewonnen wedstrijden. Vermits het doelpuntensaldo voor de kustformatie veel voordeliger is, volstaat winst op bezoek bij FC Pepingen om de titel van vierde nationale A binnen te halen.

De wedstrijd startte optimaal voor de jongens van coach Yves Van Borm. Frank Demouge opende de stand na zes minuten. Net na het halfuur verdubbelde Simon Savaete de voorsprong. Kort na de rust werd het opnieuw spannend, want Klaas Janssens scoorde tegen na onnauwkeurig uitverdedigen bij Knokke.

Zes minuten later nette Kyliaan Butsraen de derde thuisgoal. Zes minuten voor inrukken bibberde de bezoekende aanhang. Handspel werd bestraft met een logische penalty, feilloos omgezet door Xander Vanderbeck. Amper was het spel weer op gang gebracht of Steven Van Moeffaert legde de eindscore vast met een magistrale vrije trap. Knokke FC Promoveert nu al zeker. Voor de titel is het nog een weekje nagelbijten.