KM Torhout wint derby met 1-2 bij Winkel Sport

© VDB
Redactie KW

KM Torhout is na vier nederlagen op rij gaan winnen bij Winkel Sport. 1-2 werd het. Winkel miste een strafschop, Torhout zette zijn elfmeter wel om.

Na een fout op Cardon mocht Dejonckheere al in de openingsminuten aanleggen vanop de stip maar doelman Capelle redde. De duels waren stevig. Een schot van Cardon werd afgeblokt. Aan de overkant werd een voorzet van Coppin door Haghedooren weggekopt. Eerste dreigde Devriendt nog maar even later was het 0-1 toen Coppin een voorzet van Vandamme in doel devieerde. Vlak daarna dreigde Cardon maar hij strandde op Capelle. Ee vielen enkele gele kaarten. De gelijkmaker kwam van man in vorm Cardon. Die controleerde de bal met de borst en zijn omhaal ging prachtig binnen. 1-1 aan de rust.

Rood voor doelman

Een volley van Ameye was het enige wapenfeit in het eerste kwartier. Winkel had nu de wind in de rug. Een geblesseerde Sucaet werd vervangen door Elbarkaoui. Cardon stuurde Yde weg maar die kon niet afronden. Eerste veegde Ameye een dubbele poging twee keer van de lijn. De bal raakte niet weg, doelman Verhulst beging een fout en bekocht dat met rood en een strafschop. Coppin zette die om. Elbarkaoui stond nu in doel. Winkel zette nog een slotoffensiefje op poten maar de stand bleef ongewijzigd.

(WVS)