KM Torhout kan niet winnen op laatste speeldag

De onfortuinlijke Ward Stubbe moest in de eerste helft geblesseerd vervangen worden. © Foto Bart
Redactie KW

Met een 2-0-nederlaag op het veld van middenmoter Hamme zette Torhout een punt achter een teleurstellend seizoen.

Voor de slotpartij moesten beide ploegen hun topschutter missen. Door schorsing waren zowel Binst bij de thuisploeg als Coppin bij de Sparrejongens er niet bij. Bovendien zagen de KM’ers een zieke Theetaert in de opwarming afhaken en moest Van Landschoot, samen met Cordie, in het hart van de verdediging plaatsnemen.

Torhouts overwicht, maar geen goals

In een evenwichtige eerste helft waren het de gastheren die net vóór de pauze de openingstreffer lukten. Claessens nam een hoekschopbal op de borst en gaf doelman Cissokho geen schijn van kans. De Torhoutenaren wilden hun campagne in schoonheid afronden en staken na de rust aanvallend een tandje bij. De jongens van trainer Bruyneel waren in de tweede periode de dominante partij. Ternest, Vandenheede en Sys kregen mogelijkheden, maar doelpunten vloeiden uit het Torhouts overwicht niet voort.

KM haalt amper 9 op 42 na Nieuwjaar

De Hammenaren toonden zich een stuk efficiënter, want in de slotfase volstond een stevige counter om, via Gomez, Torhout alle verdere illusies te ontnemen. Met deze zege werden de gastheren ruim beloond voor hun inspanningen, want Torhout had op basis van de tweede helft wel een puntje verdiend.

Na hun schitterende campagne vóór de jaarwisseling lieten de KM’ers het na Nieuwjaar volledig afweten. Met slechts twee overwinningen en drie onbesliste partijen haalden de Sparrejongens een schamele 9 van de 42 punten. Het betekende dat de top vijf plaats van Nieuwjaar uiteindelijk moest ingewisseld worden voor een vierde laatste plaats in de klassering.

(Marc Beke)

Torhout 1992 KM: Cissokho, Cordie, Van Landschoot, Goddeeris, Lannoo, Vandenheede, Savaete (46′ Sys), Stubbe (36′ Devriendt), Özen, Cardon (68′ Vandecasteele), Ternest.

Doelpunten: 41′ Claessens 1-0, 87′ Gomez 2-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier