KM Torhout in het slot voorbij rode lantaarn Doornik

© Foto Coghe

Het werd geen gezondheidswandeling voor KM Torhout tegen rode lantaarn Doornik. KM geraakte pas in de slotminuten voorbij de Henegouwers. Ward Stubbe en Janis Coppin bogen een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Voor de rust slaagde geen van beide ploegen erin de doelman op de proef te stellen. Geen enkele poging paste het kader. Simon Savaete zag een schuiver naast doel verdwijnen en aan de overzijde was Patrick Dimbala, de gevaarlijkste man bij de bezoekers, er het dichtst bij, maar hij besloot onbesuisd over. Ook zijn ploegmaten waren niet attent toen ze tot tweemaal toe er niet in slaagden een van zijn gevaarlijke voorzetten tegen de netten te werken. Voor KM noteerden we nog een kopbal van Coppin die over zeilde. 0-0 was de enig mogelijke ruststand na een matige eerste periode.

Na de pauze zocht de thuisploeg meer de flanken op. Dat resulteerde na een halve minuut al in een doelpunt van Coppin, na een voorzet van Ward Stubbe. Maar de ref liet het feest niet doorgaan en keurde de goal af. Twee minuten later kwam Vandenheede net te kort om een voorzet vanop rechts binnen te koppen en even later likte een kopbal van Jamaïque Vandamme de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Patrick Dimbala controleerde een lange bal knap met de borst en lepelde de bal voorbij doelman Chris Capelle in doel. Een koude douche voor KM, dat nog voor het uur langszij kwam via Ward Stubbe. Hij dribbelde enkele tegenstanders om vervolgens vanop zo’n 25 meter uit te halen. De bezoekende doelman verkeek zich echter op het schot, dat doorgleed, en zag de bal via zijn lichaam en de paal in doel belanden. De Sparrejongens werden tien minuten later geholpen door de bezoekers. Quentin Pottiez mocht voortijdig gaan douchen nadat hij tweemaal geel kreeg voor twee zware ingrepen, telkens op Jamaïque Vandamme. Maar ook tegen tien spelers bleef de thuisploeg moeizaam acteren. Een poging van Savaete zoefde langs de verkeerde kant van de winkelhaak en de wedstrijd stevende af op een gelijkspel tot Volkan Özen werd diep gestuurd op links. Zijn voorzet was op maat voor Janis Coppin, die de bal in doel devieerde.