KM Torhout geeft 2-0 uit handen tegen Ath

© Johan Sabbe

KM Torhout stond aan de rust 2-0 voor tegen Ath, maar moet tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel.

KM Torhout begon het best aan de match en na tien minuten stond het al 1-0. Coppin miste niet vanop de strafschopstip. De West-Vlamingen gingen door op hun elan en na 34 minuten kopte Devriendt een uitstekende voorzet van Savaete tegen de netten. De bezoekers konden daar in de eerste helft weinig tegenover zetten. Cortelletti stelde doelman Cappelle even op de proef met een afstandsschot, maar daar bleef het bij.

Na de rust kreeg Coppin een uitstekende kans op 3-0, maar hij liet ze liggen en een minuut later stond het aan de overkant 2-1. De bedrijvige Cortelletti kon een afgeweken hoekschop binnen knallen. Karakterploeg Ath ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaken en in de 70ste minuut was het zo ver. Delabie won een luchtduel in de Torhoutse zestien en kopte onhoudbaar binnen. Beide ploegen leken zich daarna neer te leggen bij een gelijkspel. De thuisploeg eindigde nog met tien toen Theetaert in de 90ste minuut zijn tweede gele kaart pakte.

Beide ploegen namen elke een helft voor zich en zo eindigde de match op 2-2.