Kim Cottens en Bellegem knap tweede in 4C: “Dit geeft een boost”

Kim Cottens: "We dromen niet van de titel." © LLV
Redactie KW

Na de zware 4-0-nederlaag op Dottenijs B heeft WS Bellegem zich met overwinningen op Wikings Kortrijk en vorige zondag tegen Heule goed herpakt. “Met een voorlopige tweede plaats doen we het verre van slecht”, merkt kapitein Kim Cottens op.

Bellegem won nipt met 2-1, Heule trok met hangende schouders weer huiswaarts en stak vooral veel pluimen op de hoed van doelman Manuel Deltour. “Met alle respect voor onze goalie, maar zoveel werk heeft hij zondag niet moeten opknappen”, reageert Kim Cottens. “Na een uitstekende eerste helft leidden we verdiend met 2-0. Na de pauze dwong Heule iets meer balbezit en veldoverwicht af, maar veel dreiging was er niet bij. De zege tegen Heule, toch een van de toppers, heeft ons wel een boost gegeven.”

Met het binnenhalen van de Fransman Clement Deslé heeft Bellegem er een scherpschutter bij. “Clement beschikt over een uitstekende traptechniek en heeft een neus voor doelpunten”, weet Kim Cottens. “Ook de terugkeer van Aaron Lefebvre is een goede zaak. Door een te beperkte kern hebben we op het einde van vorig seizoen gas terug moeten nemen. Dit keer heeft onze trainer meer keuze. Daarom dromen we nog niet van de titel. Zoals steeds zit er geen druk op de ketel, we zien wel waar we uitkomen.”

Jens Vanneste (NS Heule): “Ons lesje nu wel geleerd”

Na een goede start met negen op negen verloor NS Heule op WS Bellegem voor de tweede keer op rij. Zondag komt Mandel United B op bezoek. “Wellicht zat de zware nederlaag van tegen Dottenijs nog in onze kleren“, denkt Jens Vanneste. “Op Bellegem was vooral onze eerste helft ondermaats. Met een 2-0-achterstand aan de rust konden we niet klagen. Na de pauze ging het een stuk beter, maar het was nog niet goed genoeg om er met een punt weg te komen. Zondag thuis tegen fusieploeg Izegem-Ingelmunster moeten we ons herpakken. Winnen is een must.”

Vorig seizoen droeg Jens nog de kleuren van Aalbeke. “Omdat mijn goede vriend en doelman Alexander Delaere naar Kuurne trok, zocht ik eveneens een andere ploeg“, legt hij uit. “Met Heule maakte ik een goede keuze. Het bestuur en de trainers willen binnen de kortste tijd opnieuw naar derde. Daar wil ik graag aan meehelpen.”

De jongste twee wedstrijden bleven we onder de verwachtingen, maar daarom hoeven ze ons nog niet af te schrijven. Tegen Dottenijs en op Bellegem waren we niet voldoende bij de les en liepen we al vlug achter de feiten aan. Ondertussen hebben we ons lesje geleerd en we zullen er zondag vanaf de eerste minuut staan.” (Fonzie)

WS Bellegem2 – 1 NS Heule

Bellegem: Deltour, Vanovertveldt, Verghote, Deconinck, Cottens, Vanwynsberghe (88′ Blomme), Vandendriessche, H. Tieberghien, Lefebvre (71′ Nuytten), Deslé (90′ Parmentier), M. Tieberghien.

Heule: Demeyere, Masselus, Vanneste, Verschoore, Vercaemst, Depickere, Kesteloot (69′ Vanhauwaert), Soens, Dekens, Keita (69′ Vlamynck), Pattyn (69′ Lavaert).

Doelpunten: 28′ Cottens 1-0, 32′ Deslé 2-1 (pen.), 73′ Dekens 2-1.

Zondag 17 september om 15 uur: WS Bellegem – FC Eendracht Kuurne.